Simi-X kerti faházak
Hétvégi ház, garázs, szauna, szaletli

Tömörfalas faházaink a természetbe illeszkedve kertjét otthonosabbá, kényelmesebbé teszik. A faházak lucfenyőből készülnek, boronafalas sarokillesztéssel (A faelemek két oldala csapolva van, ez alapján történik az összeillesztés). Az egymás feletti elemek nutféderrel illeszkednek össze. A faházak rajzon szereplő alaptípusainak falvastagsága 42 mm, mennyezete 18 mm-es lambéria.

A házak alaptípusként hétvégi háznak, nyaralónak használhatók, mert nincsen bennük szigetelés. De a 42 mm-es falvastagság így is lehetővé teszi, hogy késő tavasszal, kora ősszel a házakat alvásra is használni lehessen. A házak igény esetén szigetelten is rendelhetők. (5 cm-es üveggyapot szigetelés+belső lambériaburkolat.) Nagyobb falvastagság is kérhető: 42 mm, 70 mm, 90 mm.
Kérhető szendvicspanel ház is - kívülről borítódeszka, belülről lambériaburkolat, a kettő között üveggyapot szigetelés.

A házak gomba- és rovarkártevők elleni védőanyaggal vannak impregnálva. Az ablakok nyílók. A faházak nyílászáról üvegezés nélküliek, a tető a megjelölt tetőfedő anyag nélkül, burkolásra készen kerül átadásra. Az összeállítás megrendelhető, vagy igény esetén az összeszereléshez szükséges csavarokat, szegeket biztosítjuk. A megadott méretek külső méretek.
A modellek a megadottól eltérő méretekben is megrendelhetők, vagy egyéni elképzelés, terv alapján vállaljuk más méretek és modellek legyártását is. A házakhoz választható más méretű és típusú nyílászáró is. Kétszintes épületeket (tetőtérbeépítéssel), lakófaházakat szintén el tudunk készíteni konkrét tervrajz alapján.

Nyugat-Európai (olasz, francia, spanyol) referenciáink is vannak!


Vissza a tetejére

Hétvégi házak általános tájékoztatója

I. típus:
42 mm-es falvastagságú elemekből
készült házak, boronafalas sarokillesztéssel. A tetőlambéria 20 mm vastag. Csak egyszintes épületként építhetők, igény szerint szigetelhetőek a ház külső falai.

 • Irányár szerkezetkészen, a helyszínen felállítva kb bruttó 59.850 Ft/m2

  Az ár tartalmazza: Az ÁFÁ-t, a ház valamennyi faelemét, gomba- és rovarkártevők elleni szerrel / Biokomplex / impregnálva, a kért ajtókat, ablakokat, spalettákat, az ajtó-, ablak- és spalettavasalatokat, a kötőelemeket, a tetőszerkezetet a megjelölt tetőfedőanyag burkolására előkészítve, a helyszínreszállítást, a helyszínen való felépítést. (A felépítés idejére kérünk szállást biztosítani a munkásaink részére.)

  Az ár nem tartalmazza: Az alapot, a tetőfedőanyagot, a szigetelést, az ablaküveget, a padlóburkolóanyagot és a padlóburkolást. A ház festését, a villany- és vízvezetékelést.

 • A tető fedése bitumenzsindellyel + tetőszigetelés + ereszcsatorna + ezek felrakása:
  Bruttó ár kb: 73.700 Ft/m2;
 • Téliesítve - belülről 5 cm-es üvegvatta hőszigeteléssel, és belső lambériaborítással.
  Bruttó ár kb: 87.500 Ft/m2

II. Típus:
Szendvics épület - 10 cm vastag fenyőgerenda vázszerkezet, belülről 15 mm-es lambériaburkolat (igény esetén lehet gipszkarton is), kívülről félgömbölyű, 22 mm-es vízszintes borítódeszka. A kettő között 10 cm-es üveggyapot hőszigetelés. Egyszintes és kétszintes épület is rendelhető ebből a típusból. (A felső szinten a kihasználható m2 árat a megadottnál 10%-kal kevesebbe kerül, ezt vegyék figyelembe 2 szintes épület árkalkulációjának készítésekor.)

Irányár:

 • Szerkezetkészen a helyszínen felállítva: Bruttó ár kb 68.500 Ft/m2

  Az ár tartalmazza:
  Az ÁFÁ-t, a ház valamennyi faelemét, gomba- és rovarkártevők elleni szerrel / Biokomplex / impregnálva, a kért ajtókat, ablakokat, spalettákat, az ajtó-, ablak- és spalettavasalatokat, a kötőelemeket, a tetőszerkezetet a megjelölt tetőfedőanyag burkolására előkészítve, a helyszínreszállítást, a helyszínen való felépítést. (A felépítés idejére kérünk szállást biztosítani a munkásaink részére.)

  Az ár nem tartalmazza:
  Az alapot, a tetőfedőanyagot, a szigetelést, az ablaküveget, a padlóburkolóanyagot és a padlóburkolást. A ház festését, a villany- és vízvezetékelést.

 • Tető fedése bitumenzsindellyel + ereszcsatorna + ezek felszerelve
  Bruttó ár: Bruttó ár kb 82.300 Ft/m2

Vissza a tetejére

Fa - lakóházak általános tájékoztatója

I. típus:
Gerenda lakóházak

90 mm-es falvastagságú elemekből készült házak, boronafalas sarokillyesztéssel. Belülről a külső falakon hőszigetelő filc + 10 cm vastag üveggyapot hőszigetelés + 10 cm-es párnafaváz a belső borítás 15 mm vastag lambériaburkolat (igény szerint lehet gipszkarton is). A belső falak szendvics szerkezetűek, a felső szint külső és belső falai is szendvics szerkezetben készülnek. (A szendvics szerkezet leírásához kattints ide)
A tető lambéria 20 mm vastag.

II. típus:
Szendvics épület

15 cm vastag fenyőgerenda vázszerkezet, belülről 15 mm-es lambériaburkolat (igény esetén lehet gipszkarton is), kívülről félgömbölyű, 22 mm-es vízszintes borítódeszka. A kettő között 15 cm-es üveggyapot hőszigetelés. Egyszintes és kétszintes épület is rendelhető ebből a típusból is. (A felső szinten a kihasználható m2 ára a megadottnál 10%-kal kevesebbe kerül, ezt vegyék figyelembe 2 szintes épület árkalkulációjának készítésekor.)


Vissza a tetejére

Általános tudnivalók faház vásárlásakor


A házak alapjának elkészítése a vevő feladata.
Az alapozás megkezdése előtt kérdezze meg kollégáinkat!
A külső falméretre az alapozás elkészítésekor ráhagyás javasolt.
A házak leszállítását - amiből nincsen raktárkészleten (a kicsikből általában van) - 30-60 nap között vállaljuk.
A megrendelés 30% előleg befizetésével történik.
Az árak a helyszínreszállítást csak a Family és a Chalet típusoknál tartalmazzák!
Faházainkat igény esetén szigeteléssel is el tudjuk látni (speciális szerkezettel - csúszósín van a párnafák alá helyezve - amivel kiküszöbölhető a deformálódás arra az esetre, ha a külső fal különbözőképpen száradna, mint a belső.)

Hőátbocsátási tényezők
Rétegrend:
- 42 mm-es fenyőfal: 2,33 W/m2K
- 42 mm-es fenyőfal +5 cm üveggyapot + párazáró fólia + 20 mm-es lambéria: 0,61 W/m2K
- 70 mm-es fenyőfal: 1,66 W/m2K
- 70 mm-es fenyőfal +5 cm üveggyapot + párazáró fólia + 20 mm-es lambéria: 0,59 W/m2K
- 90 mm-es fenyőfal: 1,37 W/m2K
- 90 mm-es fenyőfal +5 cm üveggyapot + párazáró fólia + 20 mm-es lambéria: 0,39 W/m2K

Kérjük, vásárláskor jelezze igényeit forgalmazóinknál!
Pl.: - felépítést kér-e,
- más építőanyagot kér-e, stb.

Munka igénylése esetén a kiszállást pluszban meg kell fizetni, valamint hosszabb idő esetén a munkásoknak szállást kell biztosítani.


info"kukac"simix"pont"hu